torsdag 27 maj 2010

Anorexi - en hemsk sjukdom

Läser en sjuk människas blogg. En människa som lider av anorexi och som inte riktigt verkar förstå det. Och jag tycker så synd om människan. Att hennes liv går ut på att kontrollera kalorier, mat och träning. Att nästan ingenting annat får plats i hennes liv, och att hon blir ledsen om det visar över 47 kilo på hennes våg.

Jag önskar att ingen människa behövde leva med denna sjukdom. För det är inte många som överlever. En lärares dotter på Hertsöskolan dog efter en tid med den sjukdomen. Det är tragiskt och hemskt att det ska behöva bli så. Att människor ska behöva bli så besatta av sin egna kropp att dom tillslut dör utav det. Nä, det är tråkigt.

Sedan att det finns hundratals "pro-ana" hemsidor är ju ännu mer sjukt. Människor som, på allvar, förespråkar denna sjukdom och tycker att det är ett sunt ideal. Som lägger ut bilder på magra människor och önskar att dom såg ut på det sättet. Jag har sett en massa på internet och det är lika sjukt och upprörande varje gång man ser det. Stackars människor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar