lördag 19 juni 2010

Sverige är lite mörkare än vad ni tror.

Jag känner... att jag måste göra någonting åt detta (texten nedan). Japp. Finns det grupper man kan gå med i? Namninsamling? Var kan man skänka pengar? Ge mig tips, om ni har. Och det finns även en kvinna som tränar upp hundvalpar till att spela in porrfilmer. Tidelag. Henne ska jag halshugga.

Läs om ni orkar:

"I Sverige används omkring en halv miljon försöksdjur - hundar, marsvin, apor, katter, illrar, råttor, möss, hamstrar, kaniner och fåglar i djurförsök varje år. Den allra största delen av dessa djurförsök betalas med hjälp av dina skattepengar."

"På Smittskyddsinstitutet (SMI) i Solna används försöksdjur i alla möjliga hemska försök. Där sitter också ett stort antal apor, makaker, som används i alla möjliga försök, bland annat HIV, hantavirus, galna kosjukan, (överföring av organ mellan olika arter), urinvägsinfektioner och i försök där man mäter hur olika substanser påverkar hjärnan.

"Ett dygn efter födseln tas kalven från sin mamma och placeras ensam i en box där den föds upp på pulvermjölk. Människor som arbetat i ladugårdar vittnar ofta om hur påfrestande separationen mellan kalv och ko är och att de ofta står och råmar efter varandra i veckor. När de själva får välja tar kon hand om sin kalv i runt tio månader."

"1,2 miljoner minkar och tusentals chinchillor och kaniner dödas varje år på svenska pälsdjursfarmer."

"Och även inom äggindustrin finns en restprodukt: hankycklingarna. De mals ner i en kvarn, levande, när de är ett dygn gamla eftersom de inte fyller något äggkläckande syfte. Hönor förs naturligtvis till slakteriet den dagen då deras äggproduktion dalar – de packas i lådor för transporten dit, hängs upp och ner på ett löpande band och får halsen avskuren."

"I många år har missnöjet kokat bland landets djurvänner över vekheten i svensk lag rörande tidelag. Utan att straffas kan man våldta och skada djur svårt, i ett land som anser sig ha världens bästa djurskydd."

"I vissa EU-länder tvångsmatar man ankor och gäss för produktion av ank- och gåslever, även kallat foie gras. De flesta fåglarna hålls ensamma i burar som är så små att de inte kan stå eller sträcka ut sina vingar.

Fåglarna tvångsmatas tre gånger per dag genom att en pump som körs ner i halsen trycker ner ett halvt kilo foder på bara några sekunder. Vid slakten har fågelns lever svällt till en storlek upp till tio gånger större än normalt.Många djur dör i förtid av kvävning eller skador, oftast på de inre organen. Dödligheten är så mycket som tjugo gånger högre än på vanliga ankfarmer. Över 15 länder, inklusive Sverige, har förbjudit den här uppfödningen av fåglar, men vi importerar fortfarande ank- och gåslever från länder med denna uppfödning och serverar det på restauranger i Sverige. "

"HLS har blivit avslöjade minst fem gånger då de plågat djur och brutit mot existerande djurskyddslagar, bland annat en gång där de anställda slog hundvalpar med knytnävslag i ansiktet och en annan där en apa dissikerades när hon fortfarande var vid medvetande.

På sin anläggning i England har de omkring 70 000 djur, inklusive kaniner, katter, hamstrar, hundar, marsvin, fåglar och apor. Alla dessa djur kommer att dö i grymma och helt onödiga djurförsök. HLS testar vad som helst åt vem som helst.

I Sverige finns flera av de företag som anlitar HLS för att göra grymma och onödiga djurförsök åt dem"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar